Havesalg

Det er ret kompliceret at finde ud af, hvor man kan købe barkflis billigst på nettet, fordi der er en masse forskellige forhandlere, og at den mængde man får for pengene varierer fra webshop til webshop.

Det har vi løst ved at notere mængder og priser i tabellen herunder, og dermed har vi kunne udregne hvor man får den laveste literpris, hvor vi samtidig medregner et eventuelt leveringsgebyr.

Se hvordan vi har gjort i videoen herunder, eller scroll forbi videoen for at se resultatet af undersøgelsen.

I skrivende stund er den laveste literpris 0,63 kr., som man kan få ved at købe 4.000 liter for 2.545 kr. Det er 65 % billigere end ved den højeste literpris. Så er spørgsmålet bare, om 4.000 liter er den rette mængde for dig?

Det kommer an på hvor stort et areal du vil dække med barkflis, og hvor tykt et lag du vil have. Du kan ændre i værdierne herunder, og klikke "Beregn", så får du svar på hvor mange liter du har brug for.

m2 areal x cm lag = liter barkflis

Laveste literpris for barkflis inkl. levering*
WebshopMængdePrisLiterpris ↓Link
4.000 liter2.545 kr.0,63 kr.Køb
2.000 liter1.445 kr.0,72 kr.Køb
2.000 liter1.499 kr.0,74 kr.Køb
2.500 liter2.199 kr.0,87 kr.Køb
2.500 liter2.225 kr.0,89 kr.Køb
2.500 liter2.225 kr.0,89 kr.Køb
2.500 liter2.225 kr.0,89 kr.Køb
2.500 liter2.229 kr.0,89 kr.Køb
2.500 liter2.320 kr.0,92 kr.Køb
1.000 liter985 kr.0,98 kr.Køb
1.000 liter1.095 kr.1,09 kr.Køb
2.550 liter2.795 kr.1,09 kr.Køb
1.000 liter1.170 kr.1,17 kr.Køb
1.000 liter1.170 kr.1,17 kr.Køb
1.000 liter1.179 kr.1,17 kr.Køb
1.000 liter1.182 kr.1,18 kr.Køb
1.000 liter1.231 kr.1,23 kr.Køb
1.000 liter1.299 kr.1,29 kr.Køb
1.000 liter1.533 kr.1,53 kr.Køb
1.000 liter2.240 kr.2,24 kr.Køb
50 liter118 kr.2,36 kr.Køb
400 liter998 kr.2,49 kr.Køb
50 liter128 kr.2,56 kr.Køb

*Seneste opdatering: 15. januar 2021 - Leveringssted: 8000 Aarhus

Barkflis bliver som regel brugt som bunddække i blomsterbede, men det kan også anvendes til at beskytte planterne mod frost. Det ligner til forveksling meget træflis, og ligesom træflis findes det også i en grov variant og en fin variant.

Den grove variant er særligt velegnet til at benytte på store områder, mens den fine variant er mere velegnet til små bede og på ridebaner.

Mange forskellige anvendelsesområder

Barkflis har mange forskellige anvendelsesområder, men det er særligt fordelagtigt at bruge det som bunddække i dit havebed.

Det skyldes blandt andet, at det er meget kønt at kigge på, og derudover hjælper det også med at holde ukrudtet nede. Det skyldes, at solens stråler ikke kan trænge ned igennem laget af barkflis, hvis laget vel og mærke er tykt nok.

Du kan dog også lægge barkflis ud mange andre steder i haven end i hækken eller i blomsterbedet. Du kan for eksempel også lægge det ud i bedet omkring din husmur.

Det er en rigtig stor fordel, fordi barkflis har en særlig egenskab til at holde den underliggende jord varmere end normalt.

Derudover kan det også bruges som faldunderlag på legepladser, og det er særligt populært på naturlegepladser. Det skyldes, at barkflis ser meget naturligt ud, og det formår derfor at gå i ét med naturen.

Samtidig giver det også et blødere fald, da det er blødere at lande på barkflis end på jord.

Fordelene ved at anvende barkflis

Der er rigtig mange fordele ved at anvende barkflis i haven. Som nævnt forhindrer det ukrudt i at vokse under flisen, hvis du altså lægger et tykt nok lag, så der ikke kan komme sollys ned til ukrudtet.

Dermed kan du bruge din tid på at nyde din have i stedet for at bruge tiden på at luge den for ukrudt regelmæssigt.

Hvis du i stedet for håndkraft bruger kemikalier og forskellige former for ukrudtsmidler til at få bugt med ukrudtet, så kan du også skåne både miljøet og din pengepung ved at lægge barkflis ud i stedet for.

Samtidig slipper du også for at bruge så meget vand til at vande haven, som du tidligere har gjort, fordi barkflis er rigtigt effektivt til et holde på jordens fugt.

Sidst men ikke mindst holder barkflis i rigtig mange år, og det er dermed en rigtig god investering. Det kan holde sig i fem til ti år, og derudover formulder barkflis også, hvilket vil sige, at jorden i bedet får yderligere næring, og planterne bliver dermed også sundere.

Ukrudtsbekæmpelse og forebyggelse

Som nævnt er det en ganske betragtelig fordel at anvende barkflis, hvis man ønsker at slippe for at luge ukrudt, og det kan også bruges som forebyggelse mod ukrudt. Har man købt nyt jord, kan man fristes til at tro, at man derfor ikke får ukrudt, men sådan forholder det sig ikke helt.

Der kan nemlig godt være kimen til ukrudt i den nyindkøbte jord. Derfor er det altid en god ide at lægge et tykt lag barkflis ud, uanset om det er ny eller gammel jord.

Forhandlere af barkflis

Der er rigtig mange forskellige forhandlere, som du kan vælge imellem, hvis du skal ud og anskaffe dig barkflis. Det er dog en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvor stor en mængde du skal bruge, og om det er nødvendigt at få det leveret.

Dette kan nemlig have en afgørende betydning for, hvor du bør købe din barkflis henne.

Skal du kun have dækket et lille bed, og har du en bil, kan du med fordel blot køre forbi den nærmeste forhandler og købe en enkelt pose barkflis.

Skal du købe barkflis til et stort område, så kan det godt betale sig at undersøge, hvor du kan få den billigste pris eller de bedste leveringsvilkår.

Der kan nemlig være store besparelser at finde, når du køber store mængder, men omvendt kræver store mængder som regel også levering.

Mængden du skal bestille

Der er stor forskel på, hvor meget barkflis man skal bruge alt afhængigt af, hvor barkflisen skal lægges ud henne, og hvad formålet er med barkflisen. Skal det forhindre ukrudt i at vokse, så skal det lægges ud i en lagtykkelse på ca. 10 centimeter.

Dermed gør det heller ikke så meget, hvis en smule af det øverste lag med tiden bliver skubbet væk.

Med denne lagtykkelse kan man med lidt simpel matematik komme frem til, at man skal bruge omkring en kubikmeter barkflis for at dække et bed på omkring 10 kvadratmeter. Herefter skal man blot måle bedets størrelse op.

Priser på barkflis

Når man tager højde for, hvor lang tid man kan slippe for at bruge på at luge ukrudt i sine blomsterbede, hvor mange penge man bruger på ukrudtsmidler, eller hvor meget man belaster miljøet ved at bruge kemikalier til ukrudtsbekæmpelse, så kan det typisk godt betale sig at købe barkflis.

Det kan særligt betale sig at undersøge de forskellige forhandler for at finde den bedste pris på barkflis, hvis du skal bruge en stor mængde. Det er nemlig her, der vil være flest penge at spare, og jo mere du køber, desto billigere er det som regel også.

Prisen på barkflis afhænger dog af, om du skal bruge den grove eller den fine variant. Her er den grove variant typisk billigere end den fine, og det er også derfor, du bør vælge denne variant ved større områder.

Vælg mellem forskellige leveringsmetoder

Når du skal købe barkflis, er det desuden også en god ide at overveje, om du har brug for at få barkflisen leveret, eller om du kan transportere den selv. Dette afhænger naturligvis også til en vis grad af, hvor meget barkflis du skal bruge, men også om du ønsker at betale for leveringen.

Hvis du skal bruge en stor mængde barkflis, er der typisk tale om kubikmeter, og det er langt fra noget, som de fleste kan eller vil transportere selv. Derfor tilbyder de fleste forhandlere flere forskellige leveringsmetoder, som du kan vælge imellem:

Forskellen på barkflis og træflis

Barkflis og træflis minder på mange måder meget om hinanden, og de kan også bruges til mange af de samme formål. Derudover har de også nogenlunde de samme fordele og ulemper, og det kan derfor være svært at forstå forskellen på de to typer flis.

Faktisk er der ikke den store forskel på de to forskellige typer flis, men den forskel der nu engang er, den er til at få øje på. Det handler nemlig om udseendet.

Barkflis har et mere naturligt og skovagtigt look end træflis, og de fleste haveejere foretrækker derfor barkflis, hvis laget af flis skal være kønt at kigge på. Det er dog en smagssag, om man finder træflis eller barkflis kønnest.

Derudover er der også den lille forskel, at barkflis har en tendens til at lægge sig hurtigere fast på jorden, når det bliver lagt ud, end træflis har.

Andre flistyper som alternativ til barkflis og træflis

Træflis og barkflis er de mest populære flistyper blandt danske haveejere, men der findes også andre typer flis, som har de samme fordele og anvendelsesområder som både barkflis og træflis.

Der findes blandt andet også skovflis, som er en grovere flis end træflis. Skovflis produceres af træstammer fra træer, der er blevet fældet i de danske skove som følge af udtynding.

Barkflis produceres af grantræer og nåletræer, mens træflis fremstilles af løvtræer. Det er dog ikke de eneste slags træer, som man kan bruge til at fremstille flis. Man kan også anvende nogle mere eksotiske træsorter.

Derudover kan man også anvende kakaoflis i stedet for træ- eller barkflis. Kakaoflis består af overskudsmaterialer fra chokoladeproduktionen, og det har præcis de samme fordele og anvendelsesområder, som de andre flistyper har.