Havesalg

Er du på udkig efter støbemix? Vi har fundet 12 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 1.000 kg for kun 815 kr. Det er 69 % billigere end den dyreste webshop.

Laveste pris for 1.000 kg støbemix inkl. levering*
WebshopPris ↓Link
815 kr.Køb
999 kr.Køb
1.018 kr.Køb
1.055 kr.Køb
1.068 kr.Køb
1.098 kr.Køb
1.109 kr.Køb
1.183 kr.Køb
1.385 kr.Køb
1.410 kr.Køb
1.549 kr.Køb
2.078 kr.Køb

*Seneste opdatering: 15. januar 2021 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Støbemix kan fås i mange forskellige størrelser. De mest almindelige er der dog de størrelser, der hedder 0-11 og 0-16. Tallet fortæller, hvor store elementerne i blandingen er.

Er der for eksempel tale om størrelsen 0-11, så betyder det, at blandingen er på mellem 0 og 11 mm i diameter.

Man bruger primært støbemix til betonblandinger, og der findes to forskellige slags. Den ene slags er det såkaldte sømateriale, som betyder, at materialet er hentet fra søer.

Den anden slags er det såkaldte bakkemateriale, som betyder, at materialet er hentet fra grusgrave. Bakkemateriale er også kendt under betegnelsen ”ærtegrus”.

Forskellige anvendelsesområder

Støbemix er et blandingsprodukt bestående af både sand og grus i varierende blandingsforhold. Hvad det konkrete blandingsforhold skal være afhænger blandt andet af, hvad støbemixen skal bruge til.

Det er også det, der er medvirkende årsag til, at produktet kan anvendes til stort set alle tænkelige støbeopgaver.

Det er et let materiale at arbejde med, og det kan derfor anvendes af både professionelle fagfolk og til gør-det-selv-projekter. Det eneste du selv skal tilsætte, inden du begynder at arbejde med det, er cement og vand.

Det kan både bruge indendørs og udendørs alt afhængigt af behovet. Indendørs kan det blandt andet bruges til alt fra gulve til bryggerser. Udendørs kan det for eksempel bruges til opbygning af fundamenter eller til flagstænger.

I så fald er der som regel tale om nogle grovere blandinger, end man anvender indendørs.

Helt generelt kan støbemix anvendes til stort set alle opgaver med beton. Det kan for eksempel være til fundamenter, sokler, fliser, støttemure, trapper og kantsten.

Mængder og blandingsforhold

Inden du begynder at arbejde med støbemix, bør du overveje, hvor stort et område der skal dækkes med beton, og hvilket blandingsforhold du skal anvende.

Dette er for at opnå det bedst mulige resultat, og fordi blandingsforholdet varierer alt efter, hvilken opgave der skal udføres.

Her får du en oversigt over blandingsforholdene til de mest almindelige betonopgaver:

Skal du lave en kubikmeter beton, kan du forvente, at du skal bruge omkring 1,1 og 1,2 kubikmeter støbemix til opgaven. Vægten på støbemix kan dog variere på grund af blandingsforholdet.

Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at det vejer omkring 1500 kilo per kubikmeter.

Forhandlere og priser

Der findes mange forhandlere af støbemix, herunder både fysiske butikker og webshops. Som udgangspunkt kan du forvente, at du kan købe støbemix de samme steder, som også forhandler andre former for byggematerialer.

Prisen kan variere meget alt afhængigt af forskellige faktorer, herunder både størrelse, kvalitet og typen af mixet, altså om det skal være sømateriale eller bakkemateriale.

Umiddelbart ligger prisen dog typisk på 200-400 kroner per kubikmeter for 0-8 støbemix.

Er du interesseret i at finde den billigste pris, kan du med fordel bruge lidt tid på at undersøge markedet på nettet. Det er som regel her, man kan finde de bedste og billigste priser.

Levering

Da der er tale om et meget tungt materiale, er det en god ide, at du på forhånd gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan du vil modtage materialet, og om du vil ofre penge på at få det leveret til døren.

Du kan enten købe støbemix i løs vægt eller i bigbags, og hos nogle forhandlere kan du tilmed købe små sække eller poser.

Har du en bil, kan du selv transportere poserne med støbemix ved at lægge dem ind i bilens bagagerum. Har du en trailer, har du selv mulighed for at hente støbemix i løs vægt, og det er som regel gratis at få det læsset op på traileren.

Har du ikke en bil, er du nødt til at få det leveret, uanset om du køber det i løs vægt eller ej.

Vælger du at få det leveret, kan du vælge mellem tre forskellige leveringsmetoder:

  1. Produktet bliver tippet af i en stor bunke ved din kantsten eller i din indkørsel. Du skal selv sørge for at flytte det derhen, hvor det skal være.
  2. Produktet bliver leveret og aflæsset af en lastbil med grab. På den måde kan det blive leveret, hvor du ønsker det, inde på din grund.
  3. Produktet bliver leveret i en eller flere bigbags ved kantstenen eller i din indkørsel. En bigbag kan indeholde mere end en kubikmeter støbemix, og det har den fordel, at produktet ikke kan blæse væk.

Blandingsforholdet til cement eller beton

Skal du blande cement eller beton med din støbemix, er det vigtigt for resultatet, at du sætter dig grundigt ind i, hvad det bedste blandingsforhold vil være.

Der er nemlig blandingsforholdet, der i sidste ende har en direkte indflydelse på, hvor solidt dit gulv bliver.

Blandingsforholdet kan både variere afhængigt af, hvad du skal bygge, men også af kvaliteten af cementen.

Skal du blande støbemix med beton, kan du gå ud fra følgende blandingsforhold:

Benytter du dig af ovenstående blandingsforhold, skal du dog være opmærksom på, at de giver gulvet en ru overflade i forhold til for eksempel linoleumsgulve. Foretrækker du i stedet en mere glat og fin overflade, kan du bytte støbemix ud med støbesand.

Forskellige gulvtyper og slitageniveauer

Ud fra de forskellige blandingsforhold i ovenstående afsnit står der noget om, hvor meget slitage gulvet udsættes for. Det er nemlig et vigtigt forhold, som du bør gøre dig nogle overvejelser omkring, inden du beslutter dig for det endelige blandingsforhold.

Det kan dog være svært at vide, hvad der helt konkret menes med ”meget slid” og ”let slid”, og derfor får du her en uddybning af de forskellige slitageniveauer:

Betongulv der udsættes for meget slid dækker over gulve i eksempelvis båse eller på stier, hvor der regelmæssigt færdes mange mennesker. Det kan også være gulve eller vægge, der kan blive udsat for hårde vandtryk.

Betongulve der udsættes for almindeligt slid dækker over udendørs betonarbejde, der er under påvirkning af almindelig, daglig slitage samt vind og vejr.

Betongulve der udsættes for let slid dækker over underbeton til klinker eller fliser samt slidlag. Derudover dækker det også over indendørs betonkonstruktioner, der dermed ikke er udsat over for vind og vejr.

Alternative materialer til støbemix

Støbemix er typisk det bedste materiale at anvende til betonblandinger, men har du ikke mulighed for at anskaffe dig støbemix, findes der dog et alternativ, nemlig stabilgrus.

Stabilgrus koster nogenlunde det samme som støbemix, så der vil typisk ikke være nogen penge at spare.

Ligger du dog tilfældigvis inde med en stor portion stabilgrus, som du ikke skal bruge til andre opgaver, kan du dog med fordel få det brugt i stedet for at købe støbemix. I så fald skal du dog være opmærksom på, at det kan være sværere at vurdere blandingsforholdet.

Derfor bør du ikke bruge stabilgrus, hvis der er tale om en bærende konstruktion. Derudover kan stabilgrusets høje indhold af ler også misfarve din betonblanding.

Det er derfor bedst at bruge stabilgrus til betonblandinger, hvor selve betonen ikke kommer til at være synlig.